Organisatie

Een evenement organiseert zich niet vanzelf

Vorig jaar vond de eerste editie van de Boerenlanddag plaats. Een lange ontstaansgeschiedenis is er dus nog niet, maar gelukkig wel een drie geslaagde edities. Achter de Boerenlanddagen Meerveld zit een organisatie bestaande uit vier leden die het opkomende evenement mogelijk maakt. Lees hieronder meer over ons!

Het eerste lid van de organisatie is eigenaar van de locatie van het evenement, Herberg ’t Vossegat, namelijk Arend Versteeg. Samen met zijn vrouw Sonja Versteeg, tevens lid van het bestuur, runt hij de herberg. Deze herberg is niet alleen een café, maar ook een volwaardige evenementen locatie. Bruiloften, feesten en partijen zijn voornamelijk de evenementen die hier plaats vinden, maar ook vergaderingen of teambuilding activiteiten worden hier georganiseerd. Ook is er naast de Herberg een prachtige groepsaccommodatie.

Het tweede lid van de organisatie is Tim de Ruiter. Tijdens het organiseren van de eerste editie van de Boerenlanddag Meerveld was hij bezig met zijn studie Eventmanagement. Hij is gevraagd voor de organisatie van het evenement om alles het basis concept te ontwerpen en verder uit te denken samen met de voormalige organisator Dominique Duits. Zij is na twee jaar lidmaatschap van het bestuur gestopt als organisator vanwege nieuwe uitdagingen.  De oldtimer club heeft Herberg ’t Vossegat benaderd als locatie van het evenement. Tim en Dominique hebben uiteindelijk invulling gegeven aan het evenement en hier een compleet concept van gemaakt.  Inmiddels zijn zij afgestudeerd en is Tim samen met Arend hoofdverantwoordelijk voor de organisatie van het de Boerenlanddagen Meerveld. 

Tenslotte wordt het bestuur aangevuld door twee andere organisatieleden uit het bestuur van de Oldtimer club ‘De Heide ploffers’. Deze Oldtimer club kent meer dan 60 leden met ieder een één of meerde oldtimers. Ook beschikken zij over verscheidene landbouwwerktuigen uit de traditionele landbouw. Deze club is bekend in de omgeving. Op vier zaterdagen in het jaar houden zij een Oldtimer rit. Tijdens deze rit trekken zij rond in de omgeving in een lange stoet van Oldtimers. Ook deze ritten trekken veel bekijks. Arjan Bos en Eduard Donkersteeg vertegenwoordigen de oldtimerclub in de organisatie van de Boerenlanddag Meerveld.

Doelstellingen

De Boerenlanddag Meerveld is veel meer dan een leuk dagje uit voor jong en oud. Wij als bestuur proberen de volgende doelstellingen te behalen:

  • Aandacht te vragen voor het traditionele landleven van vroeger;
  • Bezoekers laten zien wat echt VERS en PUUR leven is en zich hier ook bewuster van te maken;
  • Liefhebbers van het boerenlandleven te vermaken;
  • De schoonheid van deze omgeving te verpakken in één dag waarop bezoekers uit verschillende leeftijdscategorieën meer te weten kunnen komen over de Veluwe en haar tradities;
  • Bezoekers vanuit heel Nederland, de campinggasten die er in augustus in overvloed zijn, meer te laten zien over de Veluwe en haar tradities en hierdoor de Veluwe beter op de kaart te zetten;
  • Recreatie te bieden en een beleving te creëren die voor iedereen toegankelijk is door middel van gratis entree.